読者です 読者をやめる 読者になる 読者になる

ANOS-SOFT

Salesforce、RPGツクール、Unity、そんな雑記

【Salesforce】DEV401練習問題やってみた

Q1.
A lookup relationship between two objects is loosely coupled.
True or False

・2つのオブジェクト間の参照関係は緩く結合している (直訳)
正解:True

Q2.
A custom object contains employee salary and other employee information. The HR Manager may see all information about the employee. However, the HR Administrator should not see the salary. What settings would you use to accomplish this?

あるカスタムオブジェクトには従業員の給料やその他の情報が含まれている。
人事部長(HR Manager)は従業員のすべての情報を閲覧することができる。
しかし、人事Administratorは給料を閲覧できない。
これを実現するためにはどのような設定をすればよいか?

  1. Page Layouts
  2. Sharing Rules
  3. Field Level Security
  4. Record Types
  5. Organization Wide Defaults

正解:3

Q3.Which field types can be designated as an External ID?
どのデータ型が外部IDに設定できるか?

  1. Number
  2. Phone
  3. Auto Number
  4. URL
  5. Email
  6. Text

正解:1,5,6

メール型も外部IDに設定できる。

Q4.Which statements are true about Master-Detail relationships. (Select all that apply.)
主従関係についての正しい説明を選べ(正しいものをすべて選べ)

  1. Access to parent determines access to children.
  2. The Parent field on child is required.
  3. Can be multiple layers deep.
  4. The Lookup field on page layout is required.
  5. Up to 25 allowed per object.

正解:1,2,4

子にアクセスできるかどうかは親にアクセスできるかどうかで決まる。
(親にアクセスできないと子にはアクセスできない)

Q5.Access control is defined independently of objects that have a Lookup relationship.
アクセスコントロールは参照関係を持つ独立したオブジェクトによって決められる(直訳…?)
正解:True

Q6.When creating a custom picklist field, list values are entered delimited by a comma(,).
選択リスト項目を作るとき、リストの値はカンマ区切りで設定する。
正解:False

改行で区切りますよね

Q7.Access control is defined independently of objects that have a Master-Detail relationship.
アクセスコントロールは主従関係を持つ独立したオブジェクトによって決められる(直訳…?)
正解:False

親が見えなければ子は見えない

Q8.When an end user hovers their mouse over the icon that appears to the right of a field,
the field description appears to give the end user more information about that field.
エンドユーザーが項目の右側にあるアイコンの上にマウスを乗せると、
その項目についての説明が現れる。
正解:False

ヘルプテキストのことですね、項目の左側に現れます。

Q9.Which of the following are required in a Force.com custom application.(Select all that apply.)
カスタムアプリケーションに必須のものは以下のうちどれか?(あてはまるものをすべて答えよ)

  1. Ordered list of tabs
  2. Visual Force Pages
  3. Name
  4. Custom Object
  5. Fields

正解:1,3

Q10.When elements does a custom object automatically contain when it is created? (Select all that apply.)
カスタムオブジェクトが作られたときに自動的に設定されるものは以下のうちどれ?(あてはまるものをすべて答えよ)

  1. Queues
  2. Page Layouts
  3. Field Sets
  4. Standard Controller
  5. Record Type

正解:2,4


これ10問やるだけでも凄く疲れることが分かった。
でもしっかり勉強になるから続けていきます。

広告を非表示にする